Понад 190 українців просять евакуювати їх із Сектору Газа

Понад 190 українців просять евакуювати їх із Сектору Газа
Reuters

Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ з посиланням на дані посольства України в Державі Ізраїль.

За інформацією посольства, станом на 12 січня ц.р., додатково 191 громадянин України виявив бажання бути евакуйованим з території Сектору Газа (52 дорослих та 139 дітей).

Посольство України в Ізраїлі підтримує постійний зв’язок з ізраїльськими військовими та державними установами, представництвами міжнародних організацій, зокрема Міжнародного Червоного Хреста, та дипмісіями інших держав з метою всебічного аналізу поточної ситуації та визначення прийнятних часу й умов для організації і здійснення чергового етапу евакуації.

За оцінкою української дипломатичної установи, в найближчі дні очікується здійснення багатонаціональної евакуаційної операції іноземних громадян. У цьому контексті українська дипустанова розглядає можливість про подальше відправлення евакуйованих громадян України рейсовими літаками на Батьківщину.

Також Посольство України у Державі Ізраїль повідомляє, що тіла загиблих раніше громадянки України Аль-Жар Альбіни Володимирівни та її сина, залишаються під завалами будинку, оскільки в умовах постійних бойових дій немає можливості розпочати пошуки з застосуванням важкої спецтехніки.

Ситуація в Секторі Газа продовжує перебувати на постійному контролі в Посольствах України в Державі Ізраїль, АРЄ, Представництві України при Палестинській Національній Адміністрації та в ДКС МЗС України.

Нагадаємо, з 2 по 9 січня з зони конфлікту евакуйовано 93 громадянина України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK