Протичовневий корабель РФ запобіг нападу піратів на голландський контейнеровоз

Протичовневий корабель РФ запобіг нападу піратів на голландський контейнеровоз
img.lenta.ru


Про це повідомив начальник Служби інформації та суспільних зв'язків ВМФ капітан 1 рангу Ігор Дигало у вівторок, 13 січня.

За словами Дигала, з борта судна Недмолд Баренс, що знаходився в Аденській затоці, каналами зв'язку надійшов сигнал про допомогу у зв'язку з наближенням до нього з кормових курсових кутів піратських швидкохідних човнів. Капітан судна повідомив, що пірати ведуть стрілянину зі стрілецької зброї.

На великому протичовневому кораблі Адмірал Виноградов була негайно оголошена бойова тривога і піднято в повітря вертоліт Ка-27.
Одночасно, капітанові Недмолд Баренс були дані рекомендації збільшити хід і різко міняти курс із метою недопущення висадження піратів до моменту прибуття російського бойового корабля.

При наближенні до судна вертольота Ка-27 пірати стали відставати. З метою змусити човни зупинитися з вертольота відкривалася попереджувальна стрілянина. Один із човнів наблизився до територіальних вод Ємену і був зупинений. На два інші піратські човни була висаджена доглядова група БПК Адмірал Виноградов.

Як повідомив Дигало, на борті піратських човнів була зафіксована відсутність рибальського приладдя, але "у наявності були "кішки" (гаки) з канатами, а також каністри з бензином. Троє піратів були поранені рикошетним вогнем. Їм була надана перша допомога корабельним доктором БПК Адмірал Виноградов. Відсутність реакції на біль при цьому, дає підставу припустити, що пірати були у стані наркотичної дії.

Затримані човни з піратами були передані катерам берегової охорони Ємену, які прибули в район, одержавши інформацію від БПК Адмірал Виноградов.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK