Виступ Чавеса перед парламентом Венесуели тривав сім годин

Виступ Чавеса перед парламентом Венесуели тривав сім годин
Reuters

У своєму виступі Уго Чавес докладно поінформував не тільки про результати минулого року, але й про досягнення десятирічної діяльності очолюваного ним уряду, необхідності в умовах глобальної кризи капіталізму прискорити побудову в Венесуелі власної моделі соціалізму, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Сам президент неодноразово жартував над тривалістю своєї доповіді, яку він почав о 14:30 за місцевим часом. Для перерахування всіх досягнень уряду не вистачить і двох днів, відзначив Чавес, додавши, що так можна і "прогавити контрреволюцію".

Коли глава держави близько сьомої години вечора став перераховувати продукцію харчової промисловості, з залу пролунало прохання не робити цього. "Добре, що я ще не приніс з собою зразки того, що ми робимо", - відповів президент і поцікавився, чи видали присутнім пакетики з "сухим пайком".

В 21:50 Чавес закінчив виступ, передав голові парламенту товсті брошури "з другою частиною послання", яку він не встиг доповісти. Після виходу з будівлі Національної асамблеї під залпи салюту, президент Венесуели дав коротку імпровізовану прес-конференцію місцевим журналістам.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Уго Чавес запропонував дату проведення загальнонаціонального референдуму щодо внесення поправки до конституції, яка дозволить переобирають президента необмежену кількість разів.

Згідно з соціологічними дослідженнями, за зміни, які дозволять Уго Чавеса залишитися при владі після 2013 року, готові проголосувати 41,8% опитаних. За іншими даними, поправки Чавеса підтримують лише 37,7% населення.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK