Прокуратура РФ завершила розслідування справи про вбивство царської сім'ї

Прокуратура РФ завершила розслідування справи про вбивство царської сім'ї
segodnya.ua

"Стосовно кримінальної справи проведено великий комплекс антропологічних, судово-медичних, генетичних та історичних досліджень, які переконливо довели приналежність останків членам сім'ї імператора Миколи Другого та особам з його оточення. Історичні дослідження дають підстави для категоричного твердження про належність поховань 1991 та 2007 років царській родині і слугам ", - заявляє СКП.

Крім того, наголошується в повідомленні, з'ясовано питання, пов'язано із прийняттям рішення про розстріл царської родини. "Згідно із матеріалами слідства, офіційне рішення стосовно колишнього імператора Миколи Другого (Романова) було прийнято Президією Урал Ради, про що місцева влада повідомила ВЦВК і Раднарком - вищі органи державної влади. Офіційне рішення про розстріл інших членів царської сім'ї та слуг органами влади не приймалося", - повідомляє СКП.

Головне слідче управління СКП припиняє розслідування кримінальної справи у зв'язку із закінченням термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності і смертю осіб, які скоїли навмисне вбивство (пп. 3 і 4 ч. 1 ст. 24 УПК РСФСР).

Нагадаємо, Миколу Другого і членів його родини розстріляно більшовиками в ніч на 17 липня 1918 року в Єкатеринбурзі. У квітні 2008 року російським вченим вдалося підтвердити своє припущення про те, що останки, які знайдено під Єкатеринбургом, дійсно належать дітям Миколи II.

У грудні заключна генетична експертиза підтвердила, що останки, які знайдено на Уралі в 90-ті роки, належать останньому російському імператору Миколі II.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2008 року президія Верховного суду Росії прийняла рішення реабілітувати останнього російського імператора Миколу II і членів його родини. Церква зачислила імператора до лику святих як страсного мученика.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK