Кім Чен Ір назвав свого наступника

Кім Чен Ір назвав свого наступника
Reuters

Кім Чен Ір направив відповідну директиву про його висунення в керівництво правлячої Трудової партії Кореї. Про це в четвер, 15 січня, повідомило агентство Ренхап з посиланням на джерела, добре поінформовані про ситуацію в Північній Кореї.

Кім Чен Уну зараз 25 років, він народжений від третьої дружини північнокорейского керівника по імені Ко Ен Хі, яка у віці 51 року померла в 2004 році від раку грудей. Вона також є матір'ю середнього сина Кім Чен Іра - Кім Чен Чоля. Перед смертю Ко Ен Хі державні ЗМІ назвали її "поважна мати", і це наводило на думку, що одного з хлопчиків готують в лідери.

Нинішньому північнокорейському керівникові Кім Чен Іру було 32 роки, коли його батько і засновник КНДР Кім Ір Сен на з'їзді ТПК в лютому 1974 року назвав його своїм наступником.

Нагадаємо, з серпня 2008 року у світі однією з найбільш обговорюваних тем стало здоров'я північнокорейского лідера саме по тому, що не було призначено офіційного спадкоємця, який очолить КНДР.

За даними американських і південнокорейських спецслужб, Кім Чен Ір переніс інсульт, після чого його нібито скував параліч. Згодом у Південній Кореї і США визнали достовірними повідомлення про поліпшення стану здоров'я лідера КНДР.

Перед новим роком Кім Чен Ір закликав громадян Північної Кореї збудувати процвітаючу могутню державу, засновану на ідеї чучхе (опора на власні сили), відвівши на цей чотирирічний термін.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK