Буш виступив із прощальним телезверненням до країни

Буш виступив із прощальним телезверненням до країни
Reuters

Телезвернення Буша, з яким він виступив зі Східної вітальні Білого дому, транслювалося всіма провідними телекомпаніями і радіостанціями США.

"Так, як і інші, хто займали цю посаду до мене, я стикався з відступами, і є речі, які я зробив би по-іншому, якби отримав для цього шанс. І все ж я завжди діяв, маючи на увазі основні інтереси нашої країни. Я дотримувався своєї совісті і робив те, що вважав правильним ", - заявив Буш.

Також Буш заявив про свою "непохитну віру в Америку".

У своєму телезверненні він подякував американцям за надані йому вісім років президентства. За словами Буша, бути президентом США було для нього "найбільшою честю".

Крім того, у своєму виступі він згадав досягнення своєї адміністрації, зокрема, у галузі боротьби з тероризмом після терактів 11 вересня 2001 року.

Зачепивши тему економічної кризи, Буш визнав, що зараз "дуже важкий час для працюючих сімей".

У останньому телевиступі Буш подякував своїй дружині Лорі, яка, за його словами, "принесла радість у цей будинок і любов у моє життя".

Буш також звернувся з теплими словами на адресу майбутнього господаря Білого дому Барака Обами, який вступить на посаду президента США  опівдні 20 січня.

"Це момент надії і гордості для всієї нації, і я приєднуюсь до всіх американців у побажанні всього найкращого обраному президенту Обамі, його дружині Мішель та їхнім двом красивим дочкам", - заявив Буш.

Перед виступом Буша помічник президента США Ед Гіллеспі підтвердив журналістам у Білому домі, що сьогоднішнє телезвернення Буша є його останньою публічною появою як президента США.

У п'ятницю Буш з родиною вилетить у свою офіційну заміську резиденцію Кемп-Девід (штат Меріленд), де проведе два дні, щоб повернутися до Вашингтона у неділю.

Прес-секретар Білого дому Дана Періно повідомила журналістам у четвер, що в понеділок у Буша зарезервовано час для того, щоб йому могли зателефонувати і попрощатися з ним світові лідери, від яких надійшли такі прохання.

Президентські повноваження Буша закінчуються опівдні 20 січня. Буш залишає пост президента США з одним з найнижчих рейтингів популярності у новітній американській історії.

Нагадаємо, що 12 січня американський президент Джордж Буш, який покине свій пост 20 січня, підбив підсумки президентства на прес-конференції у Білому домі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK