Кораблі ЧФ відправляються до берегів Сомалі на боротьбу з піратами

Кораблі ЧФ відправляються до берегів Сомалі на боротьбу з піратами
farm3.static.flickr.com

Про це повідомили в п'ятницю, 16 січня, в Головному штабі ВМФ Росії. Напередодні у Севастополі відбувся мітинг, присвячений виходу в море двох БДК, на борту яких знаходяться підрозділи морської піхоти, повідомляє ІТАР-ТАРС.

В даний час завдання по боротьбі з піратством у берегів Сомалі вирішують до 20 бойових кораблів різних країн, у тому числі ескадри від Євросоюзу. У найближчі дні до них приєднається 151-е оперативне з'єднання 5-го флоту ВМС США.

Нагадаємо, 28 жовтня минулого року сторожовий корабель Неустрашимый Балтійського флоту РФ почав виконувати бойові завдання в районі Африканського Рогу. Зараз в Аденській затоці також перебуває БПК Адмірал Виноградов Тихоокеанського флоту.

З того часу Неустрашимый відзначився низкою вдалих операцій, зокрема спільно з британським фрегатом запобіг захопленню піратами данського судна Пауерфулл в Аденській затоці. А 16 листопада російський корабель захистив від сомалійських піратів саудівське судно.

У листопаді головком ВМФ Росії адмірал Володимир Висоцький заявив, що кораблі ВМФ Росії у зв'язку з нападами піратів на судна біля берегів Сомалі будуть присутні в районі Африканського Рогу на регулярній основі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK