У Москві засудили скінхедів, які інсценували смерть таджика

У Москві засудили скінхедів, які інсценували смерть таджика
jig.ru

Марцинкевич, який вважається лідером неонацістської організації Формат-18, визнаний винним у розпалюванні національної ворожнечі.

Він раніше вже був засуджений на три роки за висловлення гасел, спрямованих на розпалювання національної і расової ворожнечі під час політичних дебатів. У п'ятницю суд засудив Марцинкевича до трьох років позбавлення волі по другій кримінальній справі.

Другий фігурант кримінальної справи про інсценізацію страти громадянина Таджикистану - Артем Зуєв отримав покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно, оскільки у нього на утриманні знаходяться двоє малолітніх дітей.

Суд встановив, що Марцинкевич не пізніше 3 червня 2006 року створив групу з тісними зв'язками і чітким розподілом ролей, в яку увійшов і Зуєв. Тоді ж підсудні, а також невстановлені особи (не менше 20 осіб) інсценували страту "таджицького наркоторговця", при цьому запросили журналістів на зйомку. У вироку йдеться, що при вчиненні злочину фігуранти справи, а також невстановлені особи були в одязі американської расистською організації Ку-клукс-клан.

З вироку випливає, що Марцинкевич вступив до лав скінхедів ще у дев'ятому класі, після цього він кинув школу і займався пропагандою нацистських поглядів, зокрема, неодноразово виступав по телебаченню з думкою, що в Москві повинні жити тільки росіяни.

Самі підсудні свою вину не визнали. Вони підтвердили, що дійсно брали участь у зйомці сюжету, але робили це на прохання журналіста, який сам придумав сценарій і підготував всі реквізити.

Нагадаємо, в грудні минулого року Мосміськсуд засудив групу скінхедів, визнаних присяжними винними у скоєнні 20 вбивств і 12 нападів на національному ґрунті, до позбавлення волі терміном від шести років загального режиму до 20 років суворого режиму.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK