Ізраїль припинив активні бойові дії в Газі

Ізраїль припинив активні бойові дії в Газі
Reuters

У самий розпал штурму адміністративного центру сектора - міста Гази - ізраїльські війська отримали наказ припинити бойові дії, передає Sky News.

Танки армії оборони Ізраїлю зупинили своє просування вглиб міста, винищувачі, які наносили точкові авіаудари по кварталу висотних будинків, взяли курс на аеродроми, замовкла артилерія.

Слідом за цим повинно наслідувати офіційне заяви Тель-Авіва про одностороннє припинення вогню в палестинському анклаві. Ізраїльський кабінет безпеки відразу після закінчення єврейської суботи проголосує з питання про одностороннє закінчення операції в секторі Газа. За даними з урядових джерел, засідання розпочнеться о 19:30, а прем'єр-міністр Ехуд Ольмерт виступить у телеефірі в 22:00 за київським часом.

Як повідомили урядові джерела, кабінет безпеки ухвалить рішення на користь закінчення операції, оскільки "зараз у нас є розуміння того, що всі основні цілі досягнуті, в тому числі відновлено сила, яка стримує".

Оскільки рух ХАМАС так і не погодився з умовами перемир'я, "цілком зрозуміло, що, якщо бойовики продовжать вогонь, у Ізраїлю залишається право на відповідні дії".

Між тим, на мирну ініціативу бойовики відповіли новими ракетними залпами. Як передає агентство Миг-Ньюс, за півдня на території Ізраїлю вибухнули 6 ракет Касса, одна з них потрапила в синагогу прямо під час молитви. Завдяки щасливому випадку, ніхто не постраждав.

Представник руху ХАМАС в Лівані Усама Хамдан заявив напередодні, що ХАМАС продовжить боротьбу, навіть якщо Ізраїль прийме рішення про одностороннє припинення вогню.

"Одностороннє припинення вогню не передбачає виведення ізраїльських військ", - сказав Хамдан, підкресливши при цьому, що "конфронтація продовжиться" до тих пір, поки Ізраїль не піде на виконання вимога ісламістів.

Неприйнятною назвав ізраїльські умови припинення вогню та лідер руху Халед Машааль, який виступив на арабській нараді у верхах в столиці Катару Досі.

ХАМАС наполягає на виведенні ізраїльських військ з сектора Газа протягом тижня, відкриття всіх контрольно-пропускних пунктів на кордонах анклаву з Єгиптом та Ізраїлем і зняття блокади.

У свою чергу, ізраїльські умови припинення вогню мають на увазі, що ізраїльські війська залишаться на території сектора Газа на невизначений час.

За останніми даними, три тижні бойових дій у секторі Газа забрали життя приблизно 1170 палестинців, понад 5,2 тис. палестинців поранено.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK