Ізраїль має намір вивести війська з Гази якомога швидше

Ізраїль має намір вивести війська з Гази якомога швидше
www.jjew.ru

Про це повідомило агентство Ассошіейтед Пресс. 

Зі слів ізраїльського прем'єра, ми не маємо наміру залишатися в секторі Гази, ми хочемо піти якомога швидше. Також Ольмерт додав, що Ізраїль хоче упевнитися в постійності нового перемир'я з палестинським ісламським рухом ХАМАС. 

Таку заяву ізраїльський прем'єр зробив на вечері в Єрусалимі, куди прибули лідери європейських держав після екстреного міжнародного саміту щодо Гази, який відбувся в неділю в єгипетському місті Шарм ель-Шейх. 

Між тим, співробітниця прес-служби Армії оборони Ізраїлю підтвердила, що Ізраїль розпочав у неділю виведення військ з сектора Гази після завершення тритижневої операції проти палестинських бойовиків. 

При цьому ні військові, ні політики не кажуть, скільки солдатів залишиться в анклаві і коли вони остаточно підуть звідти. 

Раніше палестинці повідомили про відхід ізраїльських військ практично з усіх основних позицій, які вони займали протягом двох тижнів наземної фази кампанії. 

Піхота і бронетехніка залишили колишнє поселення Нецарім, де їх присутність ділила Сектор Гази на дві частини, відступили з передмість північних міст, пішли з невеликого плацдарму на півдні анклаву. 

Раніше повідомлялося, що 18 січня, в день офіційного завершення військової операції Ізраїлю на території сектора Гази, ЦАХАЛ почав часткове виведення військ з анклаву. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт пізно увечері в суботу, 17 січня, заявив про одностороннє припинення військової операції в Секторі Гази в 02.00 за київським часом, але сказав, що Ізраїль не виведе війська з анклаву. Відразу після його звернення палестинські бойовики випустили по півдню Ізраїлю сім ракет. 

У свою чергу, ХАМАС пообіцяв продовжити бойові дії доти, поки ізраїльські війська не будуть виведені з Сектора Гази. 

За три тижні ізраїльської операції в Секторі Гази загинули понад 1,2 тисяч палестинців, серед яких багато жінок і дітей. Збитки від ізраїльських бомбардувань і наземної операції становили близько $ 1,5 млн.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK