Сьогодні, в останній день президентства Буша, Білий дім обіцяють закидати чоботами

Сьогодні, в останній день президентства Буша, Білий дім обіцяють закидати чоботами
Reuters

"В останній день Буша на посаді приєднуйтесь до нас у очищаючій акції з кидання взуття в дусі журналіста Мутадхара Аль-Зайди [іракський журналіст, який кинувся в грудні 2008 року черевик у Буша під час прес-конференції в Багдаді] за вдів, сиріт і всіх, хто втратив життя в Іраці", йдеться в заяві оргкомітету акції.

Організатори акції, які вже кілька тижнів збирають старе взуття в кількох американських штатах, сподіваються, що їм вдасться доставити до Білого дому "сотні, якщо не тисячі", черевиків. При цьому вони готові до того, що учасники акції будуть арештовані у випадку, якщо черевики, кинуті через огорожу Білого дому, впадуть на території резиденції американського президента.

Закидування Білого дому черевиками - не єдина акція протесту, запланована сьогодні у резиденції президента США

Ветеран американських збройних сил США Уард Рейлі, член керівництва антивоєнної організації Ветерани Іраку проти війни, розповів, що принесе до Білого дому два солдатських черевика - один для Буша, а другий -- для віце-президента США Річарда Чейні. Бушу від ветерана піхоти - написано фломастером на правому черевики, Чейні від ветерана піхоти - на лівому.

Закидування Білого дому черевиками - не єдина акція протесту, запланована сьогодні у резиденції президента США.

Представниці жіночої антивоєнної організації Коуд пінк планують прибути сьогодні ввечері до Білого дому з валізами та оркестром, щоб провести театралізовані сатиричні проводи голови держави, який залишає свій пост. У ході акції під назвою Нехай Буш пакує валізи! її учасниці мають намір всі разом символічно помахати на прощання Джорджу Бушу-молодшому.

Організатори акції вже кілька тижнів збирають старе взуття в кількох американських штатах

За данними опублікованого 17 січня опитування громадської думки, Джордж Буш залишає Білий дім з абсолютним рекордом у падінні рейтингу президента за останні 70 років, протягом яких заміри такого рейтингу робила соціологічна Служба Геллапа.

Опитування, проведене службою на замовлення телекомпанії CBSі газети The New York TImes, продемонстрував, що позитивно роботу Буша на посаді президента США зараз оцінюють лише 22% американців, і 73% громадян країни дали президентству Буша негативну оцінку.

У неділю, 18 січня, Буш повернувся в Білий дім зі своєї заміської резиденції Кемп-Девід. На понеділок у нього не заплановано жодних публічних заходів, однак зарезервовано час для прощальних дзвінків тих світових лідерів, які виявили бажання це зробити.

19 січня - останній день перебування Джорджа Буша в Білому домі. Вранці 20 січня Буш сяде разом з обраним президентом США Бараком Обамою в машину, на якій вони разом поїдуть з Білого дому до Капітолію на церемонію інавгурації Обами, після якої Буш вже як колишній президент США попрямує на базу ВПС США Ендрюс, щоб вилетіти звідти в штат Техас. Президентські повноваження 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого закінчуються рівно опівдні 20 січня.

Нагадаємо, що 15 січня Джордж Буш виступив із прощальним телезверненням до нації.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK