Журналіст, який жбурнув у Буша черевики, попросить політпритулку в Швейцарії

Журналіст, який жбурнув у Буша черевики, попросить політпритулку в Швейцарії
АР

Про це 18 січня повідомила газета Tribune de Geneve з посиланням на швейцарського адвоката журналіста.

За словами адвоката, аль-Заїді, що перебуває в іракській в'язниці в Багдаді, побоюється за своє життя. Документи, необхідні для прохання про політичний притулок, будуть направлені в МЗС Швейцарії вже на цьому тижні. Адвокат пояснив, що його клієнт має намір оселитися в Женеві, де він зможе працювати журналістом в ООН.

Нагадаємо, 14 грудня під час прес-конференції Буша в Багдаді в присутності прем'єр-міністра Іраку Нурі Аль-Малікі журналіст Мунтазер аз-Заїді жбурнув свої черевики в президента США.

Журналіста затримали на місці і він у даний час знаходиться у слідчій в'язниці. Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до семи з половиною років за звинуваченням у нападі на представника іноземної держави.

За кілька днів аль-Заїді став національним героєм Іраку, а черевики символом антиамериканізму. На організованому аукціоні бізнесмен з Саудівської Аравії був готовий заплатити 10 мільйонів доларів за черевики. Однак заробити на взутті не вдалося, так як іракські та американські спецслужби знищили черевики аз-Заїді, бажаючи переконатися, що черевики не містять вибухових речовин.

Сам глава Білого дому заявив, що вважає інцидент з кинутими у нього черевиками "забавним".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK