Газа від короля Саудівської Аравії отримає один мільярд доларів

Газа від короля Саудівської Аравії отримає один мільярд доларів
Reuters
На відкритті арабського економічного саміту в Кувейті він заявив: "Від імені народу Саудівської Аравії я жертвую мільярд доларів на програми щодо відновлення сектора Гази". За словами монарха, це внесок Саудівської Аравії у програму відновлення інфраструктури сектора Гази, запропоновану економічним самітом.

Крім того, Кувейт виділив близькосхідному агентству ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт 34 мільйони доларів. За словами Еміра Кувейту шейха Сабаха аль-Ахмеда ас-Сабаха, кошти будуть передані Палестинській національній адміністрації, а не керівництву ХАМАСу.

У дводенному саміті в Кувейті беруть участь глави 17 арабських держав, які мають намір виробити дорожню карту розвитку економіки арабських держав на майбутні роки.

Раніше Представник ООН Джон Гінг повідомив, що у секторі Газа зруйновані 400 будинків, десятки тисяч людей залишилися без даху над головою. Крім того півмільйона осіб залишилися без питної води після початку конфлікту та величезна кількість жителів - без електрики.

Про надання допомоги жителям сектора Гази також заявив прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун. Його країна виділяє 20 мільйонів фунтів стерлінгів на надання гуманітарної допомоги людям, які постраждали від військової операції Ізраїлю.

Нагадаємо, самі палестинці оцінили збитки, завдані сектору Газа, щонайменше, у три мільярди доларів.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK