Караджичу бракує коштів на підготовку захисту

Караджичу бракує  коштів на підготовку захисту
www.dw-world.de

У ході присвяченого процедурним питанням засіданню він звернув увагу судді Айена Бономі на те, що, з його слів, Міжнародний трибунал для колишньої Югославії (МТБЮ) виділяє надто мало грошей на підготовку матеріалів захисту, залучення свідків та консультації з юристами. Караджич стверджував, що секретаріат трибуналу хоче покарати його за те, що він вирішив сам захищати себе в суді, і виставляє різні, нерідко нездійсненні умови компенсації витрат. 

Зі слів екс-президента Сербської Республіки, на нього чинять тиск: якщо він погодиться з призначенням йому офіційного адвоката, оплата витрат на захист буде проводитися безперешкодно. 

У відповідь на цю скаргу суддя запитав Караджича, чи вважає той мудрим власне рішення обійтися без адвоката. 
   
Крім того, Караджич висловив обурення з приводу проведеного 2 грудня минулого року силами НАТО в Боснії обшуку в будинку його дружини. З його слів, військові розпитували її про колишнього командувача армією боснійських сербів Ратко Младіче і колишнього президента Сербської Країни Горане Хаджіче. 

Обвинувальний вирок проти Караджича був готовий ще у вересні минулого року, але переклад сербською мовою супровідних матеріалів зайняв багато часу і до минулого тижня не був завершений. У четвер Браммерц повідомив, що переклад всіх документів закінчено і змінений обвинувальний вирок у повному вигляді передано Караджичу. 


Тепер Караджич повинен вивчити матеріали звинувачення і висловити свою думку з їхнього приводу. Після цього в ході ще одного підготовчого засідання своє слово з приводу видозміненого обвинувального вироку повинен буде сказати суддя. Бономі під час засідання у справі Караджича в жовтні минулого року висловив невдоволення повільним ходом підготовки процесу над екс-лідером боснійських сербів. 

Раніше колишній президент самопроголошеної Республіки Сербської Радован Караджич заявив, що суд над ним іде надто швидко, а документи сербською мовою перекладають значно повільніше. 

У серпні минулого року колишній лідер боснійських сербів на засіданні Міжнародного трибуналу для колишньої Югославії в Гаазі відмовився відповісти на висунуті проти нього звинувачення. 

19 листопада 2008 року на процесі у справі Радована Караджича в Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії змінився склад суддівської колегії.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK