Російські адмірали: Ніякі бази ВМФ РФ за кордоном не замінять Севастополь

Російські адмірали: Ніякі бази ВМФ РФ за кордоном не замінять Севастополь
nr2.ru

Про це заявили у вівторок, 20 січня, одразу три колишніх командувача ЧФ.

"Навіть десять тартусів або камранів не замінять Військово-морського флоту Росії один Севастополь", - заявив командувач ЧФ (1996-1998 роки) адмірал Віктор Кравченко, коментуючи повідомлення про нові бази для ЧФ РФ в Сирії, Лівії або В'єтнамі.

За його словами, базу в Севастополі за своєю природою і створеної Росією століттями інфраструктурі взагалі важко порівнювати з будь-якими іншими військово-морськими базами у світі. "Севастополь - це унікальна російська база. База - це не тільки стоянка кораблів, ця вся інфраструктура: і причали, і боєприпаси, і продовольство, і дороги, і ремонт, і авіація, і ППО та інше", - сказав адмірал.

Командувач ЧФ (1991-1992 роки) адмірал Ігор Касатонов також підкреслив, що середземноморські напрямок є традиційно важливим для Росії. "У цьому контексті слід зазначити: сірійські бази можуть значною мірою сприяти вирішенню російським флотом своїх завдань. Однак порівнювати можливості Севастополя і, приміром, Тартуса складно. Як кажуть спортсмени, це бази різних вагових категорій. Тартус Севастополь замінити не може", - сказав адмірал.

У той самий час він відзначив важливе геополітичне значення регіону східного Середземномор'я. "Поруч вихід у Червоне море через Суецький канал. Кілька ходових днів і бойовий корабель з цього району через Гібралтар виходить в Атлантичний океан, що є оперативною зоною Північного та Балтійського флотів. Тому базування в Сирії безумовно підвищує можливість використання сил флоту", - сказав Касатонов.

Адмірал Володимир Комоєдов, який командував ЧФ в 1998-2002 роках, підкреслив важливість для флоту Середземного і Чорного морів як єдиної морської зони, в якій знаходяться такі країни, як Грузія, Кіпр, Ізраїль, Лівія, Сирія, Ліван, колишня Югославія. "Російський флот у цьому регіоні є дуже важливим для забезпечення безпеки Росії на південних рубежах і для захисту її економічних і політичних інтересів", - сказав адмірал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відповідь на можливу втрату головної бази Чорноморського флоту в Севастополі Росія може компенсувати свою безпеку за рахунок нових баз і посилення присутності в Середземному морі.

Зокрема, називалися такі країни, як Сирія (Тартус), Ємен (Сокотра), Лівія (Тріполі), В'єтнам (Камрань) та інші. Між тим у 2017 році завершується термін оренди Росією для Чорноморського флоту військово-морської бази в Севастополі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK