Обама випив кави із Бушем та попрямував до Капітолію

Обама випив кави із Бушем та попрямував до Капітолію
Reuters
Джордж Буш, до закінчення повноважень якого залишається трохи більше години, сів у автомобіль на "президентське" місце на задньому сидінні праворуч, Обама розмістився зліва. Коли після церемонії інавгурації Обама знову сяде у президентський лімузин, як новий глава держави він займе уже праве сидіння.

Лора Буш та Мішель Обама разом прямують із Білого дому до Капітолію в іншому лімузині. Віце-президент США Річард Чейні та обраний віце-президент США Джозеф Байден сіли у третю машину. Їхні дружини також разом їдуть у четвертій машині.

Біля Капітолію перших осіб держави чекає величезне число американців. Сьогодні у Вашингтон приїхали більше двох мільйонів осіб - рекордна для одного дня кількість туристів. Люди стали прибувати до столиці ще засвітла і не тільки на машинах або електричках, але й на спеціальних потягах  виключно з місцями для стояння.

Усі вони можуть розміститися у парку Нешнл Молл - ділянці між Капітолієм та монументом Джорджу Вашингтону. Причому це перша інавгурація, коли для глядачів відкриють усю територію парку.

Проте, більшість із них зможуть спостерігати за церемонією лише на великих плазмових екранах, встановлених з обидвох боків від Капітолію та біля монументу Джорджу Вашингтону. І лише 240 тисяч осіб отримають можливість наочно стежити за Обамою із місць біля Капітолію.

Очікують, що Обама візьме присягу опівдні за місцевим часом (19:00 за Києвом). Він поклянеться у вірності своєму народові на Біблії, на якій присягнув 16-й президент США Авраам Лінкольн.

Потім повинен розпочатися святковий парад, за яким Барак Обама та його сім'я будуть спостерігати зі спеціально зведеної трибуни напроти Білого дому. Вздовж вулиць, по яких пройде парад, також встановлені невеликі трибуни. Але ймовірно побачити парад своїми очима зможуть лише 300 тисяч осіб. Решті доведеться задовольнятися тим, що покажуть телекамери, встановлені на шляху його пересування.

Сьогодні у Вашингтоні вжиті безпрецедентні заходи безпеки. Центр міста перекритий для руху автомобілів, небо патрулюють вертольоти правоохоронних органів, а на під'їздах до міста чергують посилені наряди міліції.

У цілому, із урахуванням Вашингтонської міліції, бійців Національної гвардії та агентів ФБР порядок під час святкових заходів будуть забезпечувати близько 20 тисяч осіб. За даними міністра внутрішньої безпеки Майкла Чертоффа, сил безпеки достатньо. Однак на випадок непередбачених обставин у резерві є ще 20 тисяч бійців Національної гвардії.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK