Барак Обама: США віддали перевагу надії

Барак Обама: США віддали перевагу надії
korrespondent.net/world/716261

"Сьогодні ми зібралися, тому що ми віддали перевагу єдності, а не страху, єдності і меті, а не конфліктам і розбіжностям", - сказав Обама, виступаючи з інавгураційною  промовою - першою промовою його президентства.

Обама заявив про необхідність забезпечити підйом економіки Америки. "Стан економіки вимагає дій - рішучих і швидких - і ми діятимемо не лише для створення нових робочих місць, але також для створення нової основи для зросту", - сказав Обама.

Він також заявив, що США домагатимуться зниження ядерної загрози у світі. "Зі старими друзями і колишніми ворогами ми невпинно працюватимемо над зниженням ядерної загрози", - заявив 44-й президент Америки.

США також розвиватимуть відносини з ісламським світом, - оголосив Обама, підкресливши, що "Америка повинна відкрити нову еру світу". Новообраний президент США звернувся до ісламських держав: "З ісламським світом ми прагнемо до нового просування вперед на основі взаємного інтересу і взаємної поваги".

Він також закликав закордонних лідерів не звинувачувати у своїх нещастях Захід. "Ті лідери в усьому світі, які прагнуть посіяти конфлікт або звинувачують у своїх бідах Захід, - знайте, що ваш народ судитиме про вас по тому, що ви зможете побудувати, а не по тому, що ви зруйнуєте. Ті, хто тримається за владу за допомогою корупції і обману, змусивши замовкнути незгодних, - знайте, що ви знаходитеся на невірній стороні історії, але ми готові протягнути вам руку, якщо ви ослабите свою хватку", - сказав Обама.

Він подякував Джорджу Бушу за службу країні, а також за щедрість і співпрацю, яку він продемонстрував під час передачі влади.

Нагадаємо, сьогодні, 20 січня Барак Обама склав присягу і став 44-м президентом США. Перед ним присягу склав Джо Байден, який став новим віце-президентом США.  


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK