У Вашингтоні розпочався традиційний інаугураційний парад

У Вашингтоні розпочався традиційний інаугураційний парад
Reuters


За даними президентського інаугураційного комітету, у параді беруть участь близько 13 тисяч чоловік.

Парад, який прийняв новий президент США Барак Обома, розпочався з огляду військ. В огляді взяли участь підрозділи сьогоднішніх збройних сил США, а також солдати, одягнені в історичну уніформу американських військ попередніх епох.

Після огляду Обама у своєму новому президентському броньованому лімузині з номерним знаком США -1 ( USA -1) на чолі параду виїхав від Капітолію до Білому дому.

Очікується, що парад буде проходити уздовж Пенсільванія-Авеню протягом 2,5 годин. Загальна довжина шляху, яку мають подолати учасники параду, становить майже 3 кілометри.

Біля Білого дому встановлені трибуни, захищені, зокрема, куленепробивним склом, з яких Обама зможе спостерігати за проходженням параду.

До параду на Капітолійському пагорбі після приведення до присяги на вірність конституції нового президента США відбувся врочистий обід, на якому був присутній сам винуватець урочистостей Барак Обама разом з першою леді Америки Мішель Обама, віце-президентом Джозефом Байденом і його дружиною Джил. На церемонії були присутні рідні й близькі Обами, високопоставлені чиновники. Обід був влаштований інаугураційним комітетом Конгресу.

За традицією законодавча влада Сполучених Штатів в особі голови інаугураційного комітету сенатора Даєнн Файнстайн і спікера палати представників Ненсі Пелосі вручила керівництву виконавчої влади символічні подарунки у зв'язку з офіційним вступом на посаду. Обамі й Байдену були піднесені кришталеві чаші із зображенням Конгресу й Білого дому й національні прапори.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK