Китайська цензура вирізала з промови Обами слова про комунізм

Китайська цензура вирізала з промови Обами слова про комунізм
АР

Агентство уточнює, що влада Китаю не пропустили в ефір заклик Обами згадати, що попередні покоління,які "скидали комунізм і фашизм не лише силою зброї, але також твердими переконаннями і об'єднанням в міцні союзи".

Піддалось цензурі і звернення до правителів деяких держав, які "тримаються за владу за допомогою корупції і обману, змусивши замовкнути незгодних". "Знайте, - сказав Обама, - що ви знаходитесь на неправильній стороні історії, але ми готові протягнути вам руку, якщо ви розтиснете кулак".

AFP повідомляє, що в незручних місцях промови трансляція переривалася, і в кадрі замість американського президента з'являлася китайська ведуча.

Цензурі також піддався і опублікований друкований переклад виступу американського президента.

Водночас, англомовна China Daily, орієнтована в основному на іноземну аудиторію, опублікувала промову Барака Обами без будь-яких поправок.

Нагадаємо, 20 січня о 12:00 (19:00 за київським часом) Барак Обама став 44-м президентом США і першим в історії афроамериканцем, який зайняв пост глави держави. Виступаючи з інавгураційною промовою, новий президент заявив, що США віддали перевагу надії замість страху.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK