Арабські партії зможуть брати участь у парламентських виборах в Ізраїлі

Арабські партії зможуть брати участь у парламентських виборах в Ізраїлі
Reuters
Як повідомляє місцеве телебачення, Вищий суд справедливості Ізраїлю зняв заборону на участь у голосуванні арабських партій після апеляцій партій Балада та Раама-Тааль. Вони домагалися скасування постанови Центрвиборчкому про дискваліфікацію своїх виборчих списків.

Рішення про їхню дискваліфікацію Центрвиборчком ухвалив 12 січня на підставі звернення правих партій, які апелювали до 7-ї статті Основного закону "Про Кнесету". Стаття, зокрема, забороняє брати участь у виборах політичним силам, котрі "заперечують право Ізраїлю на існування як державі єврейського народу".

У свою чергу, Балада та Раама-Тааль виступають із послідовною критикою політики Ізраїлю стосовно арабських меншин та палестинців. У нинішньому складі Кнесету обидві партії мають сім мандатів зі ста двадцяти.

Нагадаємо, 10 лютого в Ізраїлі повинні відбутися парламентські вибори, за підсумками яких буде сформовано новий уряд та буде призначено прем'єр-міністра.

Переможці попереднього голосування провалили коаліційні переговори та не змогли сформувати уряд. У результаті президент країни оголосив про проведення у лютому дострокових виборів.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK