Сенат затвердив Хілларі Клінтон на посаді держсекретаря США

Сенат затвердив Хілларі Клінтон на посаді держсекретаря США
multimedia.thestar.com

 За кандидатуру Клінтон проголосували 94 сенатори, проти - два. 

Проти кандидатури держсекретаря проголосували республіканський сенатор від Південної Кароліни Джим Демінт і сенатор від Луїзіана Девід Віттер. 

Схвалення кандидатури Клінтон передували тригодинні дебати, які ініціював сенатор Джон Корнін (республіканець, від штату Техас). 

Тем не менше, в ході дебатів Корнін підкреслив, що підтримає кандидатуру Клінтон. 

Рішення Сенату дає змогу Клінтон офіційно вступити на посаду держсекретаря США і приступити до виконання своїх обов'язків після прийняття присяги. 

Оголошення результатів підрахунку голосів сенатори зустріли гучними оплесками. 

Раніше представники Республіканської партії в Сенаті вимагали поіменного голосування з кандидатури Клінтон. Приводом для цього стали побоювання, що на посаді держсекретаря у Хілларі Клінтон може виникнути конфлікт інтересів з її чоловіком, колишнім президентом США та громадським діячем Біллом Клінтоном. 

Барак Обама висунув кандидатуру Клінтон 1 грудня 2008 року. Перед загальним голосуванням кандидатура Клінтон вже пройшла затвердження в Комітеті Сенату США з питань зовнішньої політики, де її підтримали 16 з 17 членів комітету. 

Клінтон суперничала з Обамою за право стати кандидатом у президенти США від Демократичної партії США, проте програла праймеріз. На посаді держсекретаря вона змінить Кондолізу Райс. 

Крім того, члени сенатського фінансового комітету затвердили Тімоті Гайтнера на посаді міністра фінансів. Він обіцяв діяти твердо, швидко і обачно для виведення країни з фінансової кризи. 

Зі слів нового міністра, необхідний кардинальний перегляд програми фінансового оздоровлення, прийнятої адміністрацією Буша з тим, щоб забезпечити достатній обсяг кредитування для виправлення ситуації в економіці. Гайтнер заявив членам фінансового комітету, що нова адміністрація надасть додаткову фінансову допомогу банкам, однак вимагатиме від них суворої звітності щодо збільшеного кредитування. 

Тим часом за стінами сенатського комітету Гайтнер піддався критиці з вуст вельми авторитетної фігури у фінансовому світі: інвестор Джим Роджерс, діловими партнерами якого були такі люди як Джордж Сорос, в інтерв'ю Бі-Бі-Сі заявив, що в адміністрації Обами керують люди , які несуть відповідальність за створення економічних проблем, з якими вони зараз зіткнулися. Зі слів Роджерса, вони не відають, що творять. 

Як повідомлялося, у вівторок, 20 січня, сенат уже затвердив шість членів адміністрації Обами. Зокрема, головою Департаменту внутрішньої безпеки стала колишній губернатор штату Аризона Джанет Наполітано, а міністром енергетики - лауреат Нобелівської премії з фізики і фахівець в галузі глобального потепління Стівен Чу.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK