За кожного загиблого у Газі палестинця заплатять тисячу євро

За кожного загиблого у Газі палестинця заплатять тисячу євро
Reuters

Як повідомляє газета Yedioth Ahronoth, сім’я кожного загиблого палестинця отримає по тисячі євро, а пораненим видадуть по 500 євро. Крім того, розмір компенсації за частково зруйноване житло складе дві тисячі євро, а за повністю зруйноване - чотири тисячі євро.

За словами Тахера аль-Нуну, виплати розпочнуться з 25 січня. Загальна сума компенсацій, які надасть адміністрація сектора, оцінюється у 35-40 мільйонів доларів.

Водночас, представники палестинського руху ХАМАС заявили, що вся фінансова допомога від міжнародного співтовариства має проходити лише через його структури. За словами члена політбюро ХАМАС Самі Хатера, ці кошти не повинне отримати керівництво Палестинської автономії на чолі з Махмудом Аббасом, тому що йому не можна довіряти.

У свою чергу, ізраїльський ЦАХАЛ пообіцяв надати повний поіменний список бойовиків, убитих за час операції Литий свинець. Складання цього документу з вказівкою того, до яких угрупувань належали бойовики, буде завершено за два тижні, пише газета The Jerusalem Post.

Управління ЦАХАЛу з координації дій у Газі вже склало список з 900 імен загиблих палестинців, з яких, як вважають, 750 осіб були членами угруповання ХАМАС

За час проведення операції Литий свинець у секторі Газа загинуло близько 1300 палестинців. Збиток оцінюється в суму від 1,5 до 3 мільярдів доларів. Раніше король Саудівської Аравії Абдулла ібн Абдель Азіз оголосив про виділення 1 млрд. доларів на відновлення Гази.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK