Влада Куби сподівається, що США виведуть свою військово-морську базу з Гуантанамо

Влада Куби сподівається, що США виведуть свою військово-морську базу з Гуантанамо
АР

Про це заявив глава МЗС Куби Феліпе Перес Роке, який перебуває з візитом в Нікарагуа. "Ми сподіваємося, що це стане першим кроком до того, щоб ми в підсумку змогли повернути територію, яка нам належить", - цитують латиноамериканські ЗМІ заяву голови кубинського зовнішньополітичного відомства.

"Ми бачимо це рішення дуже логічним, але, з точки зору Куби, його недостатньо - тепер необхідно закрити військово-морську базу США, розташовану в цьому районі", - продовжив міністр. За його словами, Куба сподівається відновити свій суверенітет над цією територією.

Базу в затоці Гуантанамо було орендовано США після іспано-американської війни 1898 року. Договір оренди було підтверджено в 1934 році. В останні роки кубинська влада неодноразово заявляла про необхідність вивести базу, стверджуючи, що договір згідно із міжнародними нормами є недійсним.

Нагадаємо, у четвер, 22 січня, президент США Барак Обама підписав розпорядження про закриття протягом року в'язниці на американській військовій базі Гуантанамо на Кубі, де утримувалися підозрювані в тероризмі. Закриття в'язниці в Гуантанамо було однією із головних передвиборчих обіцянок Обами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK