Известия: Україна грюкне дверима Співдружності?

Известия: Україна грюкне дверима Співдружності?
president.gov.ua

За даними Известий, задля відмови від газових домовленостей Ющенко готовий навіть вивести Україну з СНД - "на знак протесту". У Криму до такого рішення готові приурочити акції непокори. Голова кримських комуністів і головний Призвідник антиющенківських виступів Леонід Грач заявив Известиям: "У Криму знають про можливе рішення Радбезу. Ющенко не дасть газовій війні просто так закінчитися. Якщо будуть прийняті небезпечні для країни рішення, ми вийдемо на вулиці під гаслами підтримки добросусідські відносин з Росією та країнами СНД ".

Задля відмови від газових домовленостей Ющенко готовий навіть вивести Україну з СНД

Втім, київські політики впевнені, що до СНД у Ющенка руки не дійдуть. Головною темою засідання Радбезу стане "вибивання" з Тимошенко ціни, за якою вона дійсно сторгувалася з Росією, повідомляє джерело Известий. Віктору Андрійовичу вже роз'яснили, що з СНД він вийти не зможе і гучний демарш йому не вдасться, тому що Україна і так вже фактично - не повноправний, а асоційований член організації.

Більшість парламентарів, з якими поспілкувалися Известия, переконані: Радбез готує прочухан для Юлії, але не для Співдружності. Колишній міністр економіки, депутат Сергій Терьохін колись першим заявив, що Україні не потрібно СНД. Але тепер він говорить нашій газеті щось зовсім інше: "Вихід зі Співдружності – повна маячня. Ця структура слабо працює, але в її рамках у нас підписано багато договорів, в тому числі про взаємне визнання стажу при нарахуванні пенсій, про культурні проекти, про торгівлю . Перед тим як вийти з СНД, Україні потрібно провести переговори з усіма учасницями організації, щоб не працювати собі в збиток ".

Заради перемоги над Тимошенко Президент готовий до різних сценаріїв. Перший і головний повинен бути здійснений вже в найближчі дні: розгін Верховної ради.

У самій Раді національної безпеки Известиям заявили, що засідання готує секретаріат Ющенка - а отже, можна очікувати будь-яких сюрпризів. Заради перемоги над Тимошенко Президент готовий до різних сценаріїв. Перший і головний повинен бути здійснений вже в найближчі дні: розгін Верховної ради. Ющенко реанімував її на невизначений термін - для прийняття пакету антикризових документів. Тепер саме час знову поховати раду і одночасно відправити у відставку уряд з настільки ненависним Президенту прем'єром.

Тбілісі пригрозив Москві форс-мажором

Як зазаначає Марина Альошина, грузинська влада оголосила Росії форс-мажор. Що це таке, ніхто не знає. Навіть посол США в Тбілісі Джон Тефт терміново затребував консультацію з Вашингтоном. А глава МЗС Григол Вашадзе і міністр оборони Давид Сіхарулідзе намагалися провести серед іноземних дипломатів роз'яснювальну роботу. Але єдине, що посли зрозуміли: Грузія відмовилася пускати на свої військові об'єкти російських інспекторів. Останнім потрібно було переконатися в тому, що Тбілісі виконує "план Медведєва - Саркозі" і тримає свої військові частини в місцях постійної дислокації, тобто в казармах.

У січні Москва двічі зверталася до грузинської сторони з вимогою дозволити оціночний візит своїх експертів, посилаючись на Віденський документ 1999 року про переговори щодо заходів зміцнення довіри і безпеки, ухвалений на Стамбульському саміті ОБСЄ. Але тепер Грузія заявила, що під прикриттям інспекції Росія "знову спробує повторити агресію" - в порушення того ж Віденського документа. А тому Тбілісі встановлює "форс-мажорну ситуацію у відносинах з Москвою до повної деокупації Абхазії і Цхінвальского регіону". У російському МЗС впевнені, що справжня мета Грузії - приховати таким чином правду про місцезнаходження своїх регулярних частин.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK