За 20 років країни-учасниці близькосхідних конфліктів втратили $12 трлн.

За 20 років країни-учасниці близькосхідних конфліктів втратили $12 трлн.
novynar.com.ua/world/51571

Індійський аналітичний центр Strategic Foresight Group провів дослідження, в яких оцінив наслідки низки регіональних конфліктів за останні 20 років, у тому числі палестино-ізраїльського конфлікту, протистояння в Лівані і вторгнення США до Іраку. Отримані дані повинні показати країнам, замішаним у конфліктах, щоб ті побачили справжній розмір зазнаних ними збитків.

Як з’ясувалося, якби на Мадридській конференції щодо Близького Сходу в 1991 році було підписано мирну угоду, середній прибуток на душу населення серед ізраїльтян і палестинців міг би зараз бути вдвічі вищим.

До 2010 року річний прибуток ізраїльської сім’ї збільшився б на 4429 доларів у порівнянні з тими прогнозами, що є на сьогодні. При цьому враховані витрати Ізраїлю на виплату компенсацій палестинським біженцям і евакуацию150 тис. єврейських поселенців із Західного берега.

Також експерти оцінили економічні наслідки війни в Іраку. Вони вважають, що при мирному житті і відсутності санкцій валовий національний продукт Іраку складав би 2,2 трлн. доларів. Це більше ніж у 38 разів вище поточного показника.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK