Архієрейський Собор обрав кандидатури на Московський патріарший престол (оновлено)

Архієрейський Собор обрав кандидатури на Московський патріарший престол (оновлено)
rian.ru
Як повідомили в прес-службі Собору, всі архієреї, що беруть участь у роботі форуму, заповнили бюлетені, у кожному з яких були вказані імена 145 ієрархів, які теоретично можуть зайняти Патріаршу кафедру. 

У голосуванні з виборів кандидатів на Московський патріарший престол взяли участь 198 з 202 архієреїв Руської православної церкви. 

Про неможливості прибути на засідання повідомили митрополит Харківський і Богодухівський Никодим, єпископ Кіровоградський та Новомиргородський Пантелеймон, архієпископ Чиказький і Детройтський Аліпій, єпископ Ірійський Даниїл (обидва - з Російської зарубіжної церкви). 

Як стало відомо, згідно з прийнятим регламентом кворум Архієрейського Собору складають дві третини ієрархів. 

До складу лічильної комісії, яка в даний час завершує підрахунок голосів, увійшли 12 архієреїв, повідомляє прес-служба Собору.

Як повідомлялося, Архієрейський Собор РПЦ відкрився сьогодні, 25 січня, у залі церковних соборів храму Христа Спасителя у Москві.

Алексій II, 18 років очолював Російську Православну Церкву, помер 5 грудня на 80-му році життя. Причиною смерті патріарха стала серцева недостатність. 

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK