Сенат США затвердив кандидатуру Гайтнера на посаду міністра фінансів

Сенат США затвердив кандидатуру Гайтнера на посаду міністра фінансів
Reuters

Кандидатура 47-річного Гайтнера, висунена обраним на виборах президентом США Бараком Обамою ще наприкінці листопада, затверджена сенаторами після двогодинної дебатів. 

Затвердження Гайтнера в сенаті означає, що тепер після прийняття присяги він може офіційно вступити на посаду голови американського мінфіну. 

Кандидатура Гайтнера мала бути затверджуватися на засіданні сенату ще минулого тижня, але через заперечення з боку ряду сенаторів-республіканців процес розгляду цієї кандидатури затягнувся. 

Профільному сенатському фінансового комітету довелося проводити додаткові слухання після того, як стало відомо, що Гайтнер не сплатив вчасно податки в розмірі 43 тисяч доларів за період з 2001 по 2004 роки, коли працював на МВФ, а також, що в 2005 році закінчився дозвіл на роботу у його домробітниці. 

Під час двогодинного обговорення на засіданні палати цілий ряд сенаторів-республіканців пояснили своє голосування проти саме цими моментами в біографії Гайтнера. 

Гайтнер зараз є заступником голови комітету з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США, а також очолює Нью-Йоркське відділення ФРС. В адміністрації президента США Білла Клінтона Гайтнер з 1999 по 2001 роки обіймав посаду заступника міністра фінансів з міжнародних питань. 

Раніше кандидатуру Гейтнера схвалив сенатський комітет з фінансів. Більшість членів комітету підтримали Гейтнера, незважаючи на скандальну історію з його минулого.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK