ПАРЄ обговорить ситуацію на Кавказі, положення в секторі Газа і світову фінансову кризу

ПАРЄ обговорить ситуацію на Кавказі, положення в секторі Газа і світову фінансову кризу
coe.int

Виконання резолюції про наслідки війни на Південному Кавказі та гуманітарні наслідки конфлікту, положення в секторі Газа і світова фінансова криза - такі питання входять до порядку денного зимової сесії ПАРЄ, яка триватиме до 30 січня.

Як очікується, Бюро запропонує Асамблеї обговорити виконання Вірменією резолюцій, прийнятих ПАРЄ в квітні 2008 року, і дати висновок за пропозицією Комісії ПАРЄ з моніторингу призупинити право голосу делегації Вірменії доти,"поки влада не врегулює проблему позбавлення свободи людей в силу політичних причин" .

ПАРЄ побоюється поновлення бойових дій на Південному Кавказі і закликає Росію допустити міжнародних спостерігачів в Абхазію і Південну Осетію. Про це йдеться в проекті резолюції щодо Південному Кавказу, яку буде винесено на обговорення в середу, 28 січня одночасно з доповіддю Про гуманітарні наслідки війни між Грузією і Росією.

ПАРЄ має намір констатувати, що Росія більшість жовтневих рекомендацій не виконала, але вимог про анулювання рішень щодо визнання Абхазії та Південної Осетії не висуває. ПАРЄ готова звернутися із закликом дозволити без подальшого зволікання беззастережним доступ спостерігачів ОБСЄ в Південну Осетію і спостерігачів Євросоюзу на територію обох кавказьких республік. Асамблея вважає, що Росія повинна працювати конструктивно у напрямку створення нового миротворчого формату й інтернаціоналізованих миротворчих сил.

Крім того, Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) обговорить у вівторок обставини загибелі опозиційного українського журналіста Георгія Ґонґадзе.

ПАРЄ не раз зверталася до влади України з вимогою розслідувати загибель журналіста. Після закінчення обговорення буде прийнято підсумкову резолюцію.

До "справи Ґонґадзе" Сабіна Лойтхойзер-Шнарренбергер стала відомою в ПАРЄ як автор доповіді по "справі ЮКОСу".

Нагадаємо, літня сесія Асамблеї проходила у французькому Страсбурзі з 22 по 27 червня минулого року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK