Італія може розірвати дипвідношення з Бразилією через лівого екстреміста

Італія може розірвати дипвідношення з Бразилією через лівого екстреміста
perly.ru

Про це йдеться в офіційному комюніке МЗС Італії, поширеному у вівторок, 27 січня.

Бразилія Баттісті надала статус політичного біженця, у той час як в Італії він засуджений до довічного ув'язнення за чотири вбивства, скоєні між 1977-1979 роками.

У документі зовнішньополітичного відомства Італії підкреслювалося, що Баттісті є "терористом, який несе відповідальність за тяжкі злочини, що зовсім не узгоджується зі статусом політичного біженця".

52-річний Баттісті, був лідером лівої екстремістською організації Озброєні пролетарі - за комунізм, був заарештований в одному з готелів Ріо-де-Жанейро в середині березня 2007 року. Після цього його перемістили до бразильської в'язниці. Весь цей час Італія вимагала його екстрадицію на батьківщину.

1980 року він втік з італійської в'язниці і спочатку прожив кілька років у Франції, де йому було надано політичний притулок президентом-соціалістом Франсуа Міттераном.

У 1993 році італійський суд засудив Баттісті до довічного ув'язнення за причетність до чотирьох вбивств, скоєних у кінці 1970-х років. Влада Італії довгий час добивалася видачі Баттісті, але лише навесні 2004 року паризький суд ухвалив рішення про його видачу на батьківщину.

Після того, як у Франції була розпочата процедура його екстрадиції, Баттісті зник з-під нагляду правоохоронних органів і нелегально залишив Францію. Він намагався сховатися в Південній Америці.

Французькі та італійські служби вели стеження за колишнім екстремістом упродовж кількох років, лише в 2007 році їм вдалося з'ясувати, де саме він знаходиться, і заарештувати його.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK