Завершилося голосування щодо кандидатур на патріарший престол

Завершилося голосування щодо кандидатур на патріарший престол
AP

Делегати Собору, опустивши бюлетені в урни для голосування,

повернулися на свої місця. До президії повернувся і місцеблюститель патріаршого престолу митрополит Кирило.

Члени комісії з підрахунку голосів забрали урни для обробки бюлетенів. Ця процедура, за прогнозами експертів, може тривати близько двох годин. Згідно із останньою інформацією, у ньому беруть участь 702 делегати Помісного Собору із 64 країн - архиєреї, представники духовенства, монахи та миряни.

Місце патріарха Московського та всієї Русі можуть зайняти дві людини: місцеблюститель патріаршого престолу митрополит Смоленський та Калінінградський Кирило і керівник справами Московського патріархату митрополит Калужський і Боровський Климент. Патріархом стане той із них, хто набере більше 50% голосів (тобто як мінімум 352 голоси). При рівності голосів, згідно зі статутом Церкви, буде проведено повторне голосування.

Після ґрунтовної дискусії Собор прийняв рішення не висувати додаткових кандидатів на патріарший престол. А митрополит Київський та всієї України Володимир віддав свій голос за кандидатуру місцеблюстителя патріаршого престолу митрополита Кирила.

У Московській патріархії вважають, що все буде вирішено уже сьогодні і другого туру, швидше за все, не буде. Таку думку висловив глава прес-служби Московської патріархії священик Володимир Вигилянський.

Нагадаємо, третій кандидат на Московський патріарший престол митрополит Мінський і Слуцький Філарет сьогодні взяв самовідвід на користь митрополита Кирила.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK