Бельгієць, котрий вбив двох дітей та вихователя, зізнався у скоєному

Бельгієць, котрий вбив двох дітей та вихователя, зізнався у скоєному
utro.ua
Як передає телеканал Sky News, адвокат підозрюваного Яаак Хаєнтьєнс заявив, що злочинець також висловив намір допомагати міліції у розслідуванні вчиненого ним злочину. Він розповів, що де Гелдер відчуває у зв'язку з тим, що трапилося в яслах, щось схоже на жаль, але назвати це каяттям, на думку юриста, було б перебільшенням.

За словами захисника, йому поки не вдалося з'ясувати у свого клієнта, чому той обрав собі за жертву саме дітей. "Це залишається загадкою. Я хочу знати, чому він зробив це. Я шукаю правду, незалежно від того, якою вона буде, - сказав адвокат.

Водночас, бельгійська влада також підозрює де Гелдера у вбивстві 73-річної жінки, хоча йому ще не пред'явили відповідного звинувачення. Де Гелдер це заперечує. Зауважимо, що протягом кількох днів після арешту він відмовлявся що-небудь казати, але потім все ж таки дав свідчення.

Хаєнтьєнс повідомив, що підозрюваний у 15-16-річному віці страждав від серйозної депресії. У 18 років він повинен був лягти у психіатричну лікарню для проходження курсу лікування, однак цього за нез'ясованих поки що причин не відбулося.

Нагадаємо, 23 січня Кім де Гелдер проник у ясла міста Дендермонда, що за 30 кілометрів від Брюсселя. Його обличчя було розмальоване білою фарбою, а очі обведені чорним. У результаті нападу загинули дві дитини та вихователь, близько 20 дітей із ножовими пораненнями були доставлені в лікарню. Міліція заарештувала злочинця майже відразу.

Відомо, що грим на обличчі злочинця був подібним на той, з яким ходив Джокер - герой фільму Темний лицар. За даними The Daily Telegraph, де Гелдер при затриманні вимовив цитату з цього фільму, причому процитовані ним слова належали саме Джокеру. Вносять у ясність, що мова йде про фразу "У мене є питання": герой фільму вимовляє її, коли шукає іншого персонажа, з яким хоче розправитися.

Крім того, напад на ясла було скоєно майже у річницю смерті актора Хіта Леджера, який зіграв цього негативного героя (Леджер помер 22 січня 2008 року). У даний час слідство намагається з'ясувати, чи не прагнув вбивця приурочити свій злочин до цієї дати.

Відомо також, що де Гелдер у школі захоплювався готичною музикою і носив прізвисько Сатана через своє довге чорне волосся.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK