FR: Убивство журналіста Ґонґадзе так і не розкрили

FR: Убивство журналіста Ґонґадзе так і не розкрили
Фото: Корреспондент

Резолюція юридичного комітету в Страсбурзі, яку прийняли в понеділок затактом до зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, жорстко критикує випадок незакінченого розслідування: йдеться про вбитого в Україні 2004 року (2000 року – прим.пер.) журналіста Георгія Ґонґадзе.

Доповідь, яку на запит Ради Європи підготувала депутатка від Вільної демократичної партії Німеччини Сабіне Льойтгойсер-Шнарренберґер, закликає уряд і генеральну прокуратуру в Києві з’ясувати мотиви й замовників убивства автора, який критикував владу.

Справа Ґонґадзе, матеріал для політичного трилера, своїми деталями нагадує загадкові смертельні замахи на журналістів у Росії. Правда, в Україні за вбитих журналістів уже засуджено трьох колишніх офіцерів міліції.

І все ж Рада Європи наголошує, що їхнього начальника, генерала, після арешту випустили на свободу і йому вдалося уникнути повторного затримання, втечею закордон. А з двох високопоставлених екс-офіцерів, нібито пов’язаних із випадком Ґонґадзе, один помер, другий у комі.

Юридичний комітет оскаржує те, що кілька звернень загальноєвропейського народного представництва й навіть вимога Європейського суду з прав людини повністю розслідувати справу Ґонґадзе так і не мали жодного результату. Заклик Ради Європи до "політичного керівництва" можна розглядати як непряму критику нинішнього уряду України, який абсолютно не займається цією справою.

Оригінал статті
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK