Пентагон: США продовжать завдавати удару Пакистану

Пентагон: США продовжать завдавати удару Пакистану
lenta.ru

Він зазначив, що США вважають за необхідне продовжити боротьбу з терористами, які базуються на кордоні Пакистану та Афганістану, передає Reuters.

На запитання голови комітету демократа Карла Левіна про те, чи знає Пакистан про продовження операцій на території країни, Гейтс відповів ствердно. Він також підтвердив, що в п'ятницю, 23 січня, американські безпілотники завдали два ракетні удари позиціям бойовиків у північній та південній частинах пакистанської провінції Вазірістан. У результаті цієї операції було вбито 17 осіб. Раніше повідомлялося про 10 загиблих.

Цей удар став першою масштабною атакою з дня вступу на посаду 44-го президента США Барака Обами. "Колишній президент Буш та президент Обама дотримуються однієї думки: де б не перебували члени терористичної угруповання Аль-Каїда, США будуть продовжувати з ними боротися", - цитує агентство Гейтса.

За підрахунками Reuters, за останній рік США завдали більше 30 ракетних ударів території Пакистану. Як наголошує агентство, щонайменше, половину з них було зроблено за останні чотири місяці 2008 року.

Нагадаємо, раніше шеф Пентагону заявляв, що найбільш серйозна терористична загроза на адресу США в даний час надходить з зони племен західного Пакистану.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK