Західні експерти визнали посилення армії РФ у 2008 році дуже скромним

Західні експерти визнали посилення армії РФ у 2008 році дуже скромним
Reuters


 
До такого висновку дійшли експерти Міжнародного інституту стратегічних досліджень (The International Institute for Strategic Studies, IISS), повідомляє газета  The Times.

У щорічному дослідженні The Military Balance, в якому експерти оцінюють стан Збройних сил 170 країн світу, говориться, що, незважаючи на відновлення дальніх польотів стратегічних бомбардувальників і здійснення тривалих походів з'єднань кораблів російського ВМФ в різні райони світового океану, говорити про відродження колишньої військової могутності поки рано.

Аналітики відзначають, що Росії необхідно ще тривалий час для подолання наслідків 20-річної стагнації в розвитку армії. В даний час всього 12 атомних підводних човнів і близько 20 бойових кораблів ВМФ Росії знаходяться в стані бойової готовності.

У той же час дослідники відзначили, що за минулі роки в Збройних силах Росії вдалося підняти бойовий дух особового складу та відродити почуття гордості за свою країну.

Нагадаємо, у російських ЗМІ з'являлася інформація, що витрати бюджету РФ на 2009-2011 роки на оборону складуть майже 2,5 трлн рублів.

При цьому президент Росії Дмитро Медведєв неодноразово заявляв про необхідність "створення принципово нового вигляду збройних сил і створення нових видів озброєнь, постановка їх на бойове чергування і використання в практичній діяльності".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK