Екс-власника Евросети Чичваркіна заочно заарештували

Екс-власника Евросети Чичваркіна заочно заарештували
rian.ru
Басманний суд Москви задовольнив відповідне клопотання слідства. "Суд вважає, що клопотання слідства підлягає задоволенню, оскільки, перебуваючи на волі, Чичваркін може перешкодити встановленню істини у справі. Суд постановив обрати для Чичваркіна запобіжний захід у вигляді утримання його під вартою", - оголосила рішення суддя Ольга Дубровіна.

Прокурор Зелімхан Костоєв підтримав клопотання Слідчого комітету при прокуратурі РФ про заочний арешт Чичваркіна. "Перебуваючи на свободі, Чичваркін може продовжити злочинну діяльність, знищити докази та вплинути на свідків та інших учасників судочинства", - заявив прокурор. Він також зазначив, що 22 грудня той вилетів до Великобританії, а дані про придбання ним зворотного квитка відсутні.

У свою чергу, захист Чичваркіна заперечував проти клопотання слідства. Його адвокат Володимир Жеребенков зазначив, що справу стосовно засновника Евросети не порушували. "У постанові про порушення кримінальної справи не вказано його прізвища, отже оголошення його у розшук та інші процесуальні дії є незаконними", - зазначив адвокат.

Він також заявив на суді, що слідчий не викликав його під час заочного пред'явлення звинувачення його підзахисному. Тепер захист має намір оскаржити рішення у Мосгорсуді.

Нагадаємо, засновника Евросети звинувачують у самоуправлінні, вимаганні та викраденні співробітника своєї компанії.

Раніше його адвокат Володимир Жеребенков повідомив ІТАР-ТАРС, що від рішення суду залежатиме, чи повернеться Чичваркін до Москви із Лондона, де він перебуває на даний час.

Повідомлялося також, що колишній глава Евросети оголошений у міжнародний розшук, але Національне центральне бюро Інтерполу в РФ поки що не отримувало документів стосовно цього питання.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK