ПАРЄ не вистачило одного голосу для ультиматуму Росії та Грузії

ПАРЄ не вистачило одного голосу для ультиматуму Росії та Грузії
coe.int

Група депутатів ПАРЄ, які представляють Швецію, Грузію, Естонію, Україну, Литву, пропонувала включити в текст резолюції ПАРЄ наступний пункт: "Асамблеї слід розглянути питання про тимчасове позбавлення права голосу як російської, так і грузинської делегацій на квітневій сесії 2009 року у разі, якщо одна зі сторін не виконає наступних умов.

У випадку з Грузією - продовження дотримання угоди про припинення вогню, у тому числі виведення військ на позиції, на яких вони перебували до початку конфлікту; забезпечення повного доступу спостерігачам ЄС та ОБСЄ на всій території регіону;

У випадку з Російською Федерацією - продовження недотримання вимог жовтневої резолюції ПАРЄ, в тому числі вимоги про відкликання рішення про визнання фактичних режимів Південної Осетії і Абхазії і гарантування безпечного повернення тимчасово переміщених осіб".

При голосуванні цю поправку підтримали 68 депутатів і стільки ж проголосували проти. Таким чином цей пункт не було включено в текст прийнятої Асамблеєю резолюції.

Водночас, Асамблея відхилила практично усі понад 30 поправок до проекту резолюції, які внесено російською делегацією.

"Головним завданням тепер є створення конструктивного механізму для запобігання подібних конфліктів у майбутньому", - сказав один із доповідачів комітету ПАРЄ із політичних справ Андреас Гросс.

"Бойовою нічиєю" назвав результати засідання в Парламентській Асамблеї Ради Європи голова комітету Держдуми з міжнародних справ, голова російської делегації в ПАРЄ Костянтин Косачов. На його думку, у Росії з'являється все більше прихильників щодо питання серпневого конфлікту, повідомляє радіостанція Ехо Москвы.

За словами Косачова, йому прикро за те, що Асамблея не реалізує свій потенціал із дійсного захисту прав людини, а особливо людей, що опинилися в зоні конфлікту.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ включила в проект "кавказької" резолюції поправку, яка засуджує визнання Росією Абхазії і Південної Осетії і закликає скасувати це рішення.

Нагадаємо, 27 січня в Страсбурзі розпочала роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій обговорюється ситуація на Південному Кавказі і в секторі Газа.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK