В армії США зареєстровано рекордну кількість самогубств з 1980 року

В армії США зареєстровано рекордну кількість самогубств з 1980 року
Reuters

За даними CNN, минулого року відбулася рекордна кількість суїцидів в армії США за всю історію ведення статистики з 1980 року. Відзначається, що доведено і підтверджено 128 випадків самогубств. Ще 15 випадків смертей серед солдатів строкової військової служби розслідуються як можливі самогубства.

Таким чином на 100 тис. військовослужбовців армії США припадає 20,2 випадків суїцидів. Якщо ті 15 смертей будуть визнані самогубствами, то ця цифра зросте.

Військові експерти вважають, що в армії такий високий рівень самогубства викликаний перевантаженнями, як фізичними, так і моральними, які зазнають солдати. У той же час серед нових причин самогубств військових - близькість до зони бойових дій і безпосередня участь у військових конфліктах.

Так, за статистикою, близько третини самогубців воюють або воювали в Іраці і Афганістані. Як вважають фахівці, до суїциду часто підштовхує той факт, що молоді люди в армії мають легкий доступ до зброї.

Як свідчать дані статистики, найчастіше в американській армії покінчують з життям білі неодружені солдати строкової служби. Приблизно у половини самогубців були невдачі в особистому житті.

Нагадаємо, за даними американського інституту RAND, кожен п'ятий солдат, відслужив у Іраці чи Афганістані, страждає посттравматичним синдромом і схильністю до суїциду.

У 2007 році в збройних силах зареєстровано 115 самогубств. У 2006 їх було 108. Сорок три відсотки солдатів, які вчинили суїцид, пішли на цей крок після повернення додому з Іраку та Афганістану.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK