МЗС РФ відкидає заяви Києва про претензії Росії на територію України

МЗС РФ відкидає заяви Києва про претензії Росії на територію України
ukr.pik.org.ua

"Не можна захопити того, чого немає. Ніхто ніколи не визнавав, що між Росією і Україною в Азово-Керченській протоці є лінія державного кордону", - сказав у четвер журналістам посол з особливих доручень МЗС Росії Олександр Толкач.

Російський дипломат висловив думку, що Україна намагається у найкоротші терміни вирішити питання про кордони для того, щоб вступити у НАТО.

"Будь-які євроатлантичні прагнення України мають на меті врегулювання всіх своїх питань, зокрема прикордонних. Їм потрібен кордон з однієї простої причини: якомога швидше вступити до НАТО", - зауважив Толкач.

Він вважає, що при нинішньому керівництві України буде важко досягти згоди із питання про кордони в акваторії Чорного та Азовського морів.

"Якщо ми вирішимо питання щодо Керченської протоки, то дуже швидко ми зможемо вирішити і питання щодо Азовського моря, і питання стосовно Чорного моря. Але тут потрібне політичне рішення, якого важко очікувати від нинішнього керівництва України", - підкреслив Толкач.

Російський дипломат зазначив, що поступово робота у цьому напрямку все-таки просувається.

"Було прийнято рішення встановити кордон в Азовському морі на основі комбінації методів: за серединної лінії і з використанням пропорційного методу – відповідно до довжини узбережжя", - сказав Толкач.

Він додав, що для вирішення питання стосовно Керченської протоки Росія, зокрема, пропонувала спільне використання протоки та створення відповідної корпорації.

"Але віз і нині там. Українська сторона категорично проти того, щоб щось там робити", - сказав посол.

Як повідомлялося, раніше директор першого територіального департаменту МЗС України Леонід Осаволюк заявив, що "Російська Федерація намагається посунути ту межу, яка є сьогодні в Керченській протоці, і таким чином незаконно заволодіти територією України".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK