Паризькі демонстрації переросли у масові заворушення

Паризькі демонстрації переросли у масові заворушення
АР

Про це в ніч на п'ятницю, 30 січня, повідомляє агентство France Presse.
Заворушення виникли близько 20:00 четверга за місцевим часом. Група молодих людей, які брали участь в демонстрації протесту, почала підпалювати сміттєві баки та перевертати машини в районі Площі Опери. Як мінімум одну машину було перекинуто, ще одну пошкоджено камінням. У зв'язку із заворушеннями автомобільний рух було припинено.

Поліції вдалося взяти ситуацію під контроль протягом двох годин: проти демонстрантів, що кидали у поліцейських пляшки та каміння, застосували сльозоточивий газ. Щонайменше 30 осіб було затримано, 13 із них заарештовано, одного поліцейського було поранено.

За словами одного із демонстрантів, учасники заворушень спробували прорватися до Єлисейського палацу через Бульвар Капуцинів, однак їх зупинила поліція. Після того, як поліція взяла демонстрантів у кільце на Площі Опери, порядок удалося відновити, і автомобільний рух по прилеглих вулицях було відновлено.

Президент Франції Ніколя Саркозі вчора на публіці так і не з'явився. Але визнав, що стурбованість населення в умовах світової кризи цілком обґрунтована, і пообіцяв зустрітися в лютому з представниками профспілок та підприємців.

Крім того, у Франції відбулася й інша акція протесту, під загальним гаслом Зупинити страйк. Учасники акції розклеювали листівки з антистрайковими гаслами в Парижі та великих університетських містах Франції.

Нагадаємо, 29 січня Франція пережила один із наймасштабніших страйків у своїй історії, на вулиці вийшли 2 з половиною мільйони французів. Вони вимагали від влади захисту в період фінансової кризи, збереження робочих місць, заробітної плати, соціальних гарантій і підтримки громадського сектору.

Десятки тисяч осіб пройшли маршем Парижем, Марселем, Ліоном. Не ходили електрички, поїзди метро, автобуси, трамваї, було скасовано багато авіарейсів, у тому числі міжнародних. У страйку взяли участь і журналісти - в ефір не вийшло більшість інформаційних теле-і радіопрограм.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK