По дорозі в школу кортеж Обами зупинявся на кожному світлофорі

По дорозі в школу кортеж Обами зупинявся на кожному світлофорі
Reuters

У Білому домі пояснили, що це була неофіційна поїздка, тому кортеж зупинявся на кожному світлофорі. Президент з дружиною відвідали початкову школу, де у другому класі навчається молодша дочка глави американського держави 7-річна Саша Обама.

Поїздка від Білого дому по щільно завантаженій в ранкові години Коннектикут-авеню через весь Вашингтон в передмістя Бетезда (штат Меріленд), де знаходиться школа Саші, зайняла із зупинками перед світлофорами 36 хвилин при відстані від Білого дому до школи в 12,5 кілометрів.

Пояснюючи рішення Барака та Мішель Обами відвідати школу, прес-служба першої леді США повідомила, що "в школі у дівчаток була презентація виконаних завдань". Президентська пара пробула в школі молодшої дочки приблизно годину.

Тим часом американські ЗМІ продовжують уважно стежити за першими кроками Барака Обами на посту президента США. Газета The New York Times сьогодні відзначає, що Обама встановив у Білому домі нові, неформальні порядки, якими здивував співробітників, які давно працюють в адміністрації.

Видання наводить розклад нового президента: він встає досить рано - в 6:45, але, на відміну від Буша, не спускається відразу в офіс, а займається в тренажерному залі, снідає в родинному колі та допомагає дочкам зібратися в школу.

Тільки після цього Обама вирушає в Овальний кабінет, де з'являється приблизно о 9:30. І якщо при попередньому президенті всі наради починалися і закінчувалися у строго відведений час, то при нинішньому - всі зустрічі також починаються вчасно, а закінчуються пізніше, ніж це було заплановано, відзначає The New York Times.

Президент США також спростив форму одягу, що викликало справжній шок у старожилів Білого дому. Так під час нарад він знімає піджак і дозволяє це робити іншим учасникам зустрічі. Однак найбільше здивування у співробітників президентської резиденції Обама викликав тим, що ввів вільний стиль одягу для суботніх нарад.

У минулу суботу він сам з'явився на зустріч зі своїм радником з економічних питань в штанах вільного покрою, у сорочці і светрі. Більш того, деякі співробітники його апарата прийшли на суботню нараду в джинсах, що було суворо заборонено при Буші.

Також Обама змінив форму спілкування з членами свого кабінету. Якщо його попередник хотів поговорити з ким-небудь з помічників, він викликав його до себе в кабінет. Обама ж запросто може сам прийти до будь-якого із співробітників своєї адміністрації.

Не так давно президент без попередження зайшов у кабінет до свого прес-секретаря Роберта Гіббса і застав його з покладеними ногами на стіл. "О, Гіббс, ви опинились тут і вже задерли ноги", - сказав Обама зніяковілому прес-секретарю, пише The New York Times.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK