Саакашвілі запропонував Гілаурі стати новим прем'єром Грузії

Саакашвілі запропонував Гілаурі стати новим прем'єром Грузії
Reuters
Президент Грузії Михайло Саакашвілі запропонував його кандидатуру спеціальному засіданні уряду. За словами Саакашвілі, крім "чисто механічної перестановки, призначення віце-прем'єра на посаду прем'єр-міністра, інших змін в уряді не буде".

У разі затвердження парламентом Гілаурі на посту глави уряду він стане п'ятим за рахунком прем'єром після Революції троянд 2003 року, коли до влади прийшов Михайло Саакашвілі.

Спікер грузинського парламенту Грузії Давид Бакрадзе розраховує, що новий прем'єр і новий кабінет міністрів Грузії буде затверджений парламентом уже наступного тижня.

Бакрадзе пояснив, що призначення нового прем'єра за регламентом автоматично передбачає відставку та формування нового складу кабінету міністрів. "Із завтрашнього дня у парламенті розпочнеться робота за цією процедурою, а на наступному тижні у країні буде новий уряд", - сказав журналістам спікер парламенту.

Говорячи про кандидатуру нового прем'єра, спікер нагадав, що з ім'ям Гілаурі пов'язане успішне налагодження енергетичної та фінансової систем.

Раніше про свою відставку за станом здоров'я заявив Грігол Мгалоблішвілі, який був прем'єром близько трьох місяців. Він сам запропонував призначити на цю посаду 33-річного Ніку Гілаурі.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK