КНДР запропонувала ядерним країнам розпочати переговори щодо роззброєння

КНДР запропонувала ядерним країнам розпочати переговори щодо роззброєння
klerk.ru

Пропозицію скорочення ядерного озброєння було викладено представником генштабу Корейської народної армії, повідомляє в понеділок, 2 лютого, південнокорейське агентство Ренхап із посиланням на центральне радіо КНДР.

Рішення ядерної проблеми Корейського півострова не повинно означати тільки ліквідацію атомної програми КНДР - об'єктом ядерних інспекцій повинна стати і територія Південної Кореї, вважають в Пхеньяні.

Нагадаємо, 22 січня влада КНДР заявили про намір зберегти атомну зброю, а також звинуватили США в підготовці упереджувального ядерного удару за допомогою розташованих на території Південної Кореї нових винищувачів і літаків-розвідників.

У грудні минулого року США оголосили, що припиняють поставки дизпалива в КНДР до тих пір, поки Пхеньян не підпише договір про відмову від ядерної зброї.

КНДР приступила до створення ядерної зброї під приводом загрози з боку США після початку війни в Іраці. Перші випробування були зроблені в жовтні 2006 року.

Ядерне роззброєння Північної Кореї обговорюється в рамках шестисторонніх переговорів в Пекіні за участю двох корейських держав, Росії, США, Китаю та Японії. Через недовіру між Вашингтоном і Пхеньяном переговорний процес значно затягнувся.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK