Гілларі Клінтон вступила на посаду держсекретаря США

Гілларі Клінтон вступила на посаду держсекретаря США
АР

Клінтон поклялась дотримуватися конституції США і захищати країну від зовнішніх і внутрішніх ворогів. Присягу приймав віце-президент Джозеф Байден, на церемонії також був присутній колишній президент США й чоловік держсекретаря Білл Клінтон.

Насправді Гілларі Клінтон дала присягу ще 21 січня - усього через кілька годин після затвердження сенатом її кандидатури. Це було зроблено для того, щоб вона могла без зволікання приступити до своїх обов'язків. Сталося це в офісі Клінтон, яка до останнього моменту не залишала пост сенатора, на Капітолійському пагорбі. Як передає ІТАР-ТАСС, 22 січня о 09:00 Клінтон вже прибула на своє нове робоче місце.

Нинішню церемонію прийняття присяги було організовано для публіки. Серед присутніх на церемонії також були кілька сотень співробітників держдепартаменту, велика група друзів Клінтон, включаючи голлівудського комедійного актора Чеві Чейза.

Як повідомлялося, державний секретар США Гілларі Клінтон здійснить свій перший закордонний візит до Японії, і він може відбутися уже в середині лютого.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK