Ъ: Росія створює на основі ОДКБ військовий блок

Ъ: Росія створює на основі ОДКБ військовий блок
Reuters

За інформацією видання, до складу КСОР увійдуть мобільні об'єднання, військові частини й підрозділи країн ОДКБ. Їх більшу частину, судячи з усього, виділять Росія (повітряно-десантну дивізію і десантно-штурмову бригаду) і Казахстан (десантно-штурмову бригаду). Інші союзники можуть обмежитися батальйоном.

У мирний час ці військові контингенти будуть знаходитися в місцях постійної дислокації і підкорятися національним військовим структурам. Об'єднаний же штаб ОДКБ буде лише здійснювати координацію їх діяльності, пише Коммерсант.

При виникненні загрози агресії проти будь-якого члена ОДКБ або в іншій кризової ситуації рішення про залученні військових контингентів приймає Рада колективної безпеки ОДКБ.

Видання відзначає, що створення сил ОДКБ може стати відповіддю на розширення НАТО, хоча в Москві підкреслюють, що посилення військової складовї ОДКБ не повинно розглядатися в якості противаги Північноатлантичному альянсу.

Комерсант також звертає увагу, що поява військової структури в рамках ОДКБ покликане зміцнити політичний союз, враховуючи спроби країн Заходу вибірково впливати на окремих членів ОДКБ, щоб закріпити свою військову присутність на їхній території.

Між тим, створення КСОР може наразитися на низку перешкод юридичного характеру: законодавства деяких країн - членів ОДКБ забороняють участь у військових блоках. Крім того, конкретна схема фінансування колективних збройних сил поки ще не визначена.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK