Рогозін: Замість бази НАТО в Киргизстані можуть розміститися війська ОДКБ

Рогозін: Замість бази НАТО в Киргизстані можуть розміститися війська ОДКБ
mn.ru

"Якщо таке рішення буде прийнято, це буде найпотужнішим кроком до того, щоб консолідовано давати відповідь на нові загрози, які виходять з південного напрямку", - заявив Рогозін.

Постпред наголосив, що таке рішення може бути прийняте у зв'язку зі зростанням військової загрози, що виходить із зони конфлікту в Афганістані й Пакистані, поширення екстремістських організацій та їх мереж в країнах Центральної Азії.

Саме тому, наголосив він, країни, що входять в ОДКБ, об'єктивно зацікавлені у зміцненні військової співпраці перш за все в рамках військового союзу цієї організації. Як сьогодні повідомляли російські ЗМІ, країни-учасниці Організації Договору про колективну безпеку підпишуть угоду про створення колективних сил оперативного реагування, до яких увійдуть мобільні об'єднання, військові частини і підрозділи країн ОДКБ.

Між тим, сьогодні уряд Киргизстану схвалив і передав до парламенту проект закону про денонсацію угоди з США про розміщення коаліційної авіабази на території республіки.

Нагадаємо, учора президент Киргизстану Курманбек Бакієв повідомив про рішення закрити американську військову базу в Манас, оскільки термін дії угоди давно минув, а питання економічної компенсації так і не вдалося вирішити.

Авіабазу США було відкрито на території міжнародного аеропорту Манас у столиці Киргизстану для підтримки антитерористичної операції незламна свобода в Афганістані. Зараз на авіабазі в Манас знаходиться понад тисяча військовослужбовців США, а також військово-транспортні літаки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK