Китайська цензура пустила в ефір репортаж із черевиком, якого кинули у прем'єра КНР

Китайська цензура пустила в ефір репортаж із черевиком, якого кинули у прем'єра КНР
AP
Більшість китайських періодичних видань та видань новин, а також радіостанції та телеканали або нічого не повідомили про те, що трапилося, або обмежилися згадкою, що у ході візиту Вень Цзябао у Лондон виникло невелике непередбачене ускладнення, - повідомляє The Washington Post.

Видання зазначає, що це стало незвичайним кроком для китайського телебачення, на якому традиційно панує жорстка цензура. Раніше китайські ЗМІ звинуватили у намірі повністю замовчати інцидент, щоб не завдати шкоди іміджу глави уряду.

Інформація про подію поступово просочилася у китайську блогосферу і приховувати інцидент із черевиком стало неможливо. Китайська влада все-таки не відмовилася від цензури: як повідомляє The Washington Post, значну частину коментарів користувачів у інтернеті видаляють, тож вона є недоступною для перегляду.

Як повідомлялося, 2 лютого під час виступу китайського прем'єра Вень Цзябао у Кембріджському університеті один із слухачів перервав його промову свистком, а потім вигукнув: "Це скандал! Як може університет прогинатися перед диктатором?".

Після цих слів молодий чоловік кинув на сцену черевик, але у прем'єра КНР не влучив. Сам Вень, судячи із кадрів телетрансляції, дивився на те, що відбувалося з посмішкою та надзвичайним спокоєм.

Чоловіка, який кинув черевика у Вень Цзябао, затримала охорона. Йому пред'явлено звинувачення у порушенні громадського порядку.

Нагадаємо, під час прямої трансляції інавгураційної промови Барака Обами по китайському телебаченню із неї зникли слова про комунізм та дисидентський рух.

Інформагентства повідомили, що влада Китаю не пропустила в ефір заклик Обами згадати, що попередні покоління "повалювали комунізм і фашизм не лише силою зброї, але також твердими переконаннями та об'єднаннями у міцні союзи".
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK