Известия: СБУ України: Бандера співпрацював з фашистами

Известия:  СБУ України: Бандера співпрацював з фашистами
lenta.ru

Розсекречення бандерівських архівів - зовсім не акт історичної справедливості з боку СБУ. Керівники українських спецслужб як раз впевнені в тому, що зв'язок "борців за українську незалежність" з союзниками гітлерівської Німеччини - Румунією та Угорщиною - доповнює героїчний портрет Степана Бандери.

За словами директора галузевого держархіву СБУ Володимира Вятровича, переписка Бандери зі спецслужбами цих держав говорить про те, що "український визвольний рух став незалежним суб'єктом міжнародної політики". А "масштаби діяльності ОУН і УПА навмисне применшували в радянські часи".

На громадських слуханнях, які пройшли у Києві,  українські історики нової хвилі з гордістю розповіли про співпрацю ОУН і УПА з "польськими партизанами", спільно з якими в 1946 році бандерівці вчинили наліт на польське ж місто Грубешов. А також про те, що вони друкували й розповсюджували за кордоном листівки польською, чеською, словацькою, угорською та румунською мовами.

Все це, на думку придворних історіографів, свідчить про "феномен в міжнародних відносинах - повстанську дипломатію". Однак на сході України люди продовжують вважати бандерівців зрадниками і фашистськими колабораціоністами. До речі, в минулому році ФСБ Росії розсекретила документи, які свідчать про зв'язки українських націоналістів з гітлерівцями.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK