Известия: Ужгород не хоче прославляти Бандеру

Известия: Ужгород не хоче прославляти Бандеру
ukrslovo.net

Франківчани, які давно і успішно витісняють з регіону Російську мову та її носіїв, звернулися до жителів Ужгорода із закликом-вимогою вшановувати Бандеру як ідеолога українського національного руху. Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус попросив мера Ужгорода Сергія Ратушняка "засвідчити свою гордість за приналежність до свідомої частини української нації".

Ужгородський мер порив івано-франківського колеги не оцінив. Ратушняк склав листа, дуже схожого на послання козаків турецькому султану. Суть документа: міськрада Ужгорода "не розділяє захоплення Бандерою і спроби ідеологізації цього підданого Австро-Угорської імперії". Ратушняк має особисті причини противитися бандеризації. Її провідник, глава президентського секретаріату України Віктор Балога - давній політичний недруг ужгородського мера.

Франківчанам пригадати, що Бандера і його бойовики, яких нині називають "бандерлогами", воювали не тільки проти німців, але і проти радянських військ, яких тепер на Західній Україні спеціально називають росіянами. Сторіччя Бандери - 1 січня 2009 року - Україна відзначала на державному рівні. Президент Віктор Ющенко визнав бойовиків ОУН борцями за українську незалежність і вирішив прирівняти їх до ветеранів Великої Вітчизняної.

В Україні почали з'являтися пам'ятники Бандері - колишні леніни зі зміненими головами, без кепок. Найбільш неоригінальний пам'ятник Бандері встановили у Львові - це певний симбіоз гранітного Ілліча з бронзовим лідером Народного руху України В'ячеславом Чорноволом, монумент якого встановлено поблизу.

У Тернополі створили економваріант пам'ятника Бандері. Основною частиною монумента стала гранітна плита – власне її місцеві жителі, які постраждали від кризи, викрали під здивовані вигуки губернатора Юрія Чижмара: "Стільки років ми мріяли, щоб у нас з'явився пам'ятник Бандері, і його одразу вкрали".

З бандеризацією борються не тільки в Ужгороді, але й у Києві. Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Вадим Колесніченко вніс до парламенту законопроект, згідно з яким прихильників Бандери і ОУН треба відправити у в'язницю за героїзацію фашизму.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK