МК: Ющенко хоче новий термін

МК: Ющенко хоче новий термін
president.gov.ua

Глава держави поважно сидів у кріслі, в той час як його особистий прес-секретар протягом двох годин практично нерухомо стояла за міні-трибуною під безжальним світлом юпітерів у туфельках на високому підборі. Що не завадило популярній в минулому телеведучій успішно "віддиригувати ораторії". В ході своєї прес-конференції Ющенко встиг-таки відповісти на головні запитання.

Про можливість позачергових виборів президента

"Я готовий як Президент ухвалити рішення щодо позачергових президентських виборів, якщо парламент прийме рішення про позачергові парламентські вибори на новій виборчої базі".

Про російсько-українські газові відносини

"Ми повинні, Україна і Росія, знайти такий режим відносин, який би засвідчив перед нашими західними партнерами, що ми маємо таку кореспондентську пару, яка є найбільш відповідальною з точки зору забезпечення енергетичної безпеки Європейського Союзу. Ми повинні взаємно дихати стабільністю, тоді ми будемо цікаві. Якщо ні, безперечно, будуть з'являтися варіанти не на користь Росії і не на користь України ".

Віктор Ющенко: Я готовий як Президент ухвалити рішення щодо позачергових президентських виборів, якщо парламент прийме рішення про позачергові парламентські вибори на новій виборчій базі

Говорячи про взаємну стабільність, Ющенко не забув повідомити, що договір про постачання газу добре б переглянути, тому що нинішній варіант невигідний Україні .

Про діоксин

"До завершення терміну мого президентства буде поставлено крапку в цій справі ... У слідства спостерігається прогрес, і на даний момент слідчими вже проведена вагома і результативна робота".

При цьому Президент повідомив, що парламентська комісія, яка паралельно веде розслідування, лізе не в свою справу і тільки заважає.

Про корупцію

"Модель корупції вибудувана в найвищих ешелонах влади в Україні".

Для того, щоб боротися з корупцією, Ющенко пропонує прийняти поправки до Конституції. У відповідності з конституційними змінами нижня палата парламенту повинна займатися розробкою законодавчих актів, прийняттям бюджету та формуванням уряду. А питаннями судової системи, прокуратури повинна займатися палата парламенту, яка не формується за партійним принципом. За словами Президента, в цьому полягає технологія боротьби з корупцією в Україні.

Про "молдаван"

"Ви чули, що я так сказав? Це був невдалий ... жарт ".

Минулого тижня президент привселюдно пожартував над своїми недбайливими працівниками: "Ви як молдавани". У відповідь молдовське МЗС надіслало Президенту України ноту протесту. Відповіді на неї поки не було, та й зараз Президент перевів усе на жарт.

Політичний заповіт

"Я відверто хочу сказати, це як мій політичний заповіт: якщо ми не зробимо демократичну європейську активну Конституцію, яка сформує противаги влади, ми отримаємо колосальні ризики з проходження демократичного процесу".

Президент визнав, що Верховна рада швидше за все не підтримає його редакцію Конституції.

***

У рубриці Світ про нас статті із закордонних ЗМІ про Україну публікуються без купюр і змін. Редакція не несе відповідальності за зміст даних матеріалів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK