ЗМІ: Київські таксисти масово закуповують засоби самооборони

Фото Корреспондент.net

Як пише газета Сегодня, зокрема, у службітаксі Еліт на автомобілях встановлюють спеціальну GPS - систему.

"Ми почали встановлювати в машинахспеціальну GPS-систему, яка може за секунду передати інформацію про потерпілоговодія на сервер. Не буду розповідати, як саме ця система працює, щоб злочинціне використовували інформацію. Скажу тільки, що після тривожного сигналу доводія, якому потрібна допомога, приїдуть усі колеги, які знаходяться неподалік,і міліція", - розповідає директор Еліт-таксі Олександр Круліковський.

Таксистам служби Мотор видали балончики зісльозогінним газом.

"Це найдієвіший спосіб самозахисту."Таблетка" розташована в непомітному місці, і під час натискання певноїкомбінації, наприклад, із газу та гальма, вона розпилює газ. Для шахраїв ценесподівано, а водій встигає затримати подих. Нашим таксистам уже двічідоводилося користуватися пристроєм. Нападників просто передавали міліції",- запевняють таксисти.

У таксистів, зазначає видання, є також біти тапневматичні пістолети. Ними таксисти намагаються не користуватися. Крім того, утаксистів відпрацьовані правила поведінки з підозрілими особами.

"Якщо я бачу, що людина п'яна і може бутинеадекватна, кажу диспетчеру під час поїздки кодове слово. Або ж повідомляюклієнту, що мені треба заїхати на заправку, і намагаюся там непомітно дістатипредмети самооборони", - розповідають водії.